tiistai 10. maaliskuuta 2015

Valkoinen Joulu Kuusamossa

Valkoinen joulu - Kuusamo

Joulu Kuusamossa

Neljäs joulu Kuusamossa. Joka vuosi tuntuu paremmalta ja paremmalta. Holiday Clubin lomaosake viikolle 52 on yksi parhaista hankinnoistamme. Syksyt ovat olleet viime vuosina niin leutoja, että lumesta ei ole ollut tietoakaan, ei edes Ähtärissä (jossa on mielestäni yleensä Siperian ilmasto). Syksy menee kuin siivillä, kun tietää "joulumaan" odottavan Kuusamossa.

Matkan varrella tulee tavattua myös lähisukua mummin loihtiman jouluaterian äärellä. Lapset saavat leikkiä serkkujensa kanssa. Parasta on lyhyet vierailut mennen tullen, ettei tarvitse kuusihenkisellä perheellä majailla toisten nurkissa liian pitkään. Kärppien peliinkin ollaan usein ehditty.

Hiihtoladut

Kuusamossa kaiken a ja o on mökin vierestä lähtevä hiihtolatu! Aamuin illoin käyn hiihtämässä kehitysvammaisen esikoispoikamme kanssa 2-3 kilometriä loivassa maastossa. Illalla ihmettelemme Petäjälammen rohkeita avantouimareita, jotka taas ihmettelevät, kuinka joku voi hiihtää 20 asteen pakkasessa :) Päiväsaikaan meidän perheen liikkuvaisin jengi hiihtelee porrastetusti omia lenkkejään. Minulle päivän kohokohta on oma kaksituntinen metsän siimeksessä. Mahtavaa hiihtää ja ihailla kaunista luontoa. Tänä(kin) jouluna maisemat olivat kuin sadusta. Päivä oli niin lyhyt, joten ehdin todistaa niin auringonnousut kuin -laskutkin mahtavine väreineen.

Petäjälampi, Kuusamo

Miksi Kuusamo?

Joulu on meidän perheessä rento juhla, ei mitään superjuhlallisia kattauksia, vaan hyvää perusruokaa joulukynttelikön valossa. Naapurihotellissa kävimme viime vuonna nauttimassa jouluaterian joulupäivänä, mikä oli ihan kiva vaihtoehto. Tänä vuonna olimme niin rennoissa vaatteissa liikenteessä, että päätimme hoitaa ruokailut omassa mökissä omalla porukalla :)

Kuusamon Tropiikki hoitaa mielestäni hienosti elämyspuolen. Asiakkaille oli tarjolla maksutonta piparinleivontaa, poroajelua, glögiä ja joulutorttuja nuotion äärellä kodassa ja huippujuttu on joulupukin ja -muorin vierailu hotellilla jouluaattona. Pukki jakaa jokaiselle lapselle yhden paketin ja tonttu on vienyt loput mökille, nerokasta.

Kuusamon valitsimme lomapaikaksemme myös siitä syystä, että terveyskeskus on lähellä. Vuosien varrella perheessämme on ollut niin monta korvatulehdusta, selkäkipua ja kehitysvammaisella epileptisiä kohtauksia, että arvostan todella korkealle lähellä olevan päivystyksen. Kaupat ovat myös lähellä. Tänä vuonna oli tarvetta myös hinauspalvelulle, kun auto jäätyä jäpsähti mökin pihaan. Parin tunnin viiveellä pääsimme kuitenkin kotimatkalle :)

Jouluvideo Kuusamosta

Suosittelen.

Jouluterveisin Titta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti